Zverejnené nové a zrevidované národné štandardy zamestnaní, Sektorovou radou pre potravinárstvo

Zoznam národných štandardov zamestnaní vytvorených a zrevidovaných v priebehu Národného projektu Sektorovo riadenými inováciami k efektívnemu trhu práce v Slovenskej republike.

  1. Cestovinár
  2. Cukrár
  3. Degustátor potravín a nápojov
  4. Inšpektor kontroly potravín vo výrobe
  5. Kvalitár potravín a nápojov
  6. Lahôdkar
  7. Liehovarník
  8. Majster (supervízor) v potravinárskej výrobe
  9. Mäsiar, údenár
  10. Operátor zariadenia na balenie, fľaškovanie a etiketovanie
  11. Operátor zariadenia na spracovanie a konzervovanie mäsa, mäsových produktov a rýb
  12. Operátor zariadenia na spracovanie a konzervovanie ovocia a zeleniny
  13. Operátor zariadenia na spracovanie kávy a čaju
  14. Operátor zariadenia na výrobu cukru
  15. Operátor zariadenia na výrobu chleba, pečiva a múčnych výrobkov
  16. Operátor zariadenia na výrobu kakaa, čokolády a cukroviniek
  17. Operátor zariadenia na výrobu krmovín pre zvieratá
  18. Operátor zariadenia na výrobu liehovín
  19. Operátor zariadenia na výrobu mliečnych výrobkov
  20. Operátor zariadenia na výrobu mlynských výrobkov
  21. Operátor zariadenia na výrobu nealkoholických nápojov
  22. Operátor zariadenia na výrobu piva
  23. Operátor zariadenia na výrobu rastlinných a živočíšnych olejov a tukov
  24. Operátor zariadenia na výrobu škrobu a škrobových výrobkov
  25. Operátor zariadenia na výrobu vína
  26. Pekár
  27. Pomocný pracovník v potravinárskej výrobe
  28. Porážač, vykosťovač
  29. Predavač mäsa a rýb
  30. Riadiaci pracovník (manažér) v potravinárskej výrobe
  31. Sladovník a pivovarník
  32. Spracovateľ čaju
  33. Spracovateľ hrozna, vinár
  34. Spracovateľ hydiny
  35. Spracovateľ korenín a húb
  36. Spracovateľ mlieka a výrobca mliečnych výrobkov
  37. Spracovateľ obilia (mlynár)
  38. Spracovateľ olejnín, lisovač
  39. Spracovateľ ovocia a zeleniny
  40. Spracovateľ rýb
  41. Spracovateľ strukovín a okopanín
  42. Spracovateľ tabaku a výrobca tabakových výrobkov
  43. Špecialista kontroly, hygieny, kvality a bezpečnosti v potravinárstve
  44. Špecialista logistik v potravinárskej výrobe
  45. Špecialista pre riadenie výroby pokrmov, polotovarov a jedál
  46. Špecialista technológ v potravinárskej výrobe
  47. Špecialista údržby v potravinárskej výrobe
  48. Špecialista výskumu a vývoja v potravinárskej výrobe
  49. Technik kontroly v potravinárskej výrobe
  50. Technik údržby v potravinárskej výrobe
  51. Technológ v potravinárskej výrobe
  52. Výrobca čokolády a čokoládových cukroviniek
  53. Výrobca nečokoládových cukroviniek
  54. Výrobca trvanlivého pečiva

« domov

Tento projekt sa realizuje vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu
v rámci operačného programu ľudské zdroje.