NÁRODNÝ ŠTANDARD ZAMESTNANIA
Operátor zariadenia na výrobu cukru
Všeobecné spôsobilosti
Zoznam pridelených všeobecných spôsobilostí
|
Úroveň
|
fyzická zdatnosť
|
Pokročilá
|
manuálna zručnosť
|
Pokročilá
|
rozhodovanie
|
Pokročilá
|
samostatnosť
|
Pokročilá
|
technická gramotnosť
|
Pokročilá
|
analyzovanie a riešenie problémov
|
Elementárna
|
digitálna gramotnosť (počítačové spôsobilosti)
|
Elementárna
|
informačná gramotnosť
|
Elementárna
|
organizovanie a plánovanie práce
|
Elementárna
|
tímová práca
|
Elementárna
|
Odborné vedomosti
Zoznam priradených odborných vedomostí |
EKR |
technológia výroby cukru a ďalších cukrovarníckych produktov
|
4
|
zásady BOZP a PO
|
4
|
hygiena potravín
|
4
|
metódy analýzy potravín
|
4
|
stroje a zariadenia v potravinárskej výrobe
|
4
|
agropotravinárstvo
|
3
|
právne predpisy a základné pojmy súvisiace s výrobou potravín
|
4
|
potravinárske technológie a strojno-technologické zariadenia
|
4
|
krmivárske suroviny a spôsoby ich skladovania
|
4
|
automatické riadenie
|
4
|
Návrhy na doplnenie |
EKR |
systémy a štandardy akosti a kvality v potravinárstve
| 4 |
Odborné zručnosti
Zoznam priradených odborných zručností |
EKR |
analýza vplyvov pôsobiacich na kvalitu surovín, polotovarov a výrobkov v potravinárskej výrobe
|
4
|
kontrola dodržiavania technologických postupov a bezpečnostných predpisov v potravinárskej výrobe
|
4
|
kontrola dodržiavania technologických parametrov a úprava podľa aktuálneho stavu výroby cukru
|
4
|
riadenie ovládacích panelov na spracovanie a výrobu potravinárskych polotovarov a výrobkov
|
4
|
nastavovanie, ošetrovanie a údržba strojov a zariadení v potravinárskej výrobe
|
4
|
obsluha strojov a zariadení na spracovanie cukrovej repy
|
4
|