NÁRODNÝ ŠTANDARD ZAMESTNANIA
Výrobca trvanlivého pečiva
Všeobecné spôsobilosti
Zoznam pridelených všeobecných spôsobilostí
|
Úroveň
|
manuálna zručnosť
|
Pokročilá
|
analyzovanie a riešenie problémov
|
Elementárna
|
digitálna gramotnosť (počítačové spôsobilosti)
|
Elementárna
|
environmentálna (prírodovedná) gramotnosť
|
Elementárna
|
fyzická zdatnosť
|
Elementárna
|
matematická gramotnosť
|
Elementárna
|
organizovanie a plánovanie práce
|
Elementárna
|
rozhodovanie
|
Elementárna
|
samostatnosť
|
Elementárna
|
technická gramotnosť
|
Elementárna
|
tímová práca
|
Elementárna
|
tvorivosť (kreativita)
|
Elementárna
|
Odborné vedomosti
Zoznam priradených odborných vedomostí |
EKR |
poznanie rizík ohrozujúcich vlastné zdravie alebo zdravie iných a zásad bezpečnosti pri práci
|
3
|
zásady správnej výrobnej a hygienickej praxe pri výrobe potravín
|
3
|
Návrhy na doplnenie |
EKR |
technológia cukrárskej výroby
| 3 |
technológia výroby trvanlivého pečiva
| 3 |
stroje a zariadenia používané pri výrobe trvanlivého pečiva
| 3 |
suroviny, polotovary a prísady na výrobu trvanlivého pečiva
| 3 |
systémy hodnotenia kvality surovín, polotovarov a hotových výrobkov
(Trvanlivé pečivo.)
| 3 |
technológia pekárskej výroby
(Výroba pečiva.)
| 3 |
aktuálna legislatíva týkajúca sa výroby trvanlivého pečiva
(Vrátane legislatívy obalov.)
| 3 |
Odborné zručnosti
Zoznam priradených odborných zručností |
EKR |
orientácia v štandardoch a normách k odpadom a zaobchádzanie s odpadmi
|
3
|
Návrhy na doplnenie: |
EKR |
výber, posudzovanie a skladovanie surovín a polotovarov na výrobu trvanlivého pečiva
|
3
|
výber vhodného technologického postupu a výpočet výrobnej dávky
|
3
|
príprava ciest a hmôt, ich tvarovanie a pečenie
|
3
|
dohotovenie, uskladnenie a označovanie výrobkov
|
3
|
obsluha, nastavovanie a udržiavanie strojov a zariadení na výrobu trvanlivého pečiva
|
3
|
vedenie výrobnej dokumentácie a expedícia výrobkov
|
3
|
aplikovanie a dodržiavanie princípov systému HACCP
(V procese výroby trvanlivého pečiva.)
|
3
|
hodnotenie priebehu technologického procesu a kvality hotových výrobkov trvanlivého pečiva
|
3
|
dodržiavanie zásad bezpečnosti pri práci a hygieny práce
|
3
|
hygienicko-sanitačné činnosti v potravinárskej výrobe
|
3
|
posudzovanie kvality surovín a polotovarov na výrobu trvanlivého pečiva
|
3
|